Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nieuwsbrief september 2018

Gepost 2018/10/06

 

Infoavond/gesprek Loosdrecht

energiebesparing-energieopwekking
Woensdagavond 10 oktober
19.30-21.30 uur Loosdrecht
De Landgoedwinkel, De Rading 1B
Graag aanmelden!

 

 

 

 

 

 

 

Dag van de Duurzaamheid 

Tijdens deze dag nodigen we u van harte uit om in gesprek te gaan en de vragen en mogelijkheden van de energietransitie te verkennen.

Kent u de mogelijkheden voor vloer-, muur-, dakisolatie, ventilatie, zonnepanelen en warmtebronnen in uw eigen huis en in uw buurt? Weet u welke stappen nodig zijn om van het gas af te komen?

Ter informatie geeft het team van de energiecoöperatie enkele presentaties over energiebesparing, de warmtetransitie en energieopwekking.

 

De energiestaat van uw woning

Wilt u vooraf vast de energiestaat van uw woning op een rijtje zetten. Kijk dan op de website van de energiecoöperatie Wijdemeren voor de checklist eigen woning. Voor invullen wel eerst opslaan op de eigen computer.

Inloopspreekuur
collectieve energieopwekking

Hebt u vragen of wilt u afspraken maken om te participeren in collectieve energieopwekking. Kom dan naar het inloopspreekuur Koninginneweg 98 Kortenhoef.

Dinsdag 2 en 16 oktober van 10-12 uur 

Dit najaar komen er ongeveer 500 zonnepanelen beschikbaar in Kortenhoef voor de postcodes 1241, 1243, 1244, 1394, 1231.

Staat u al op de lijst van geïnteresseerden?Medio november starten we met de daadwerkelijke verkoop van de participaties.

De kosten zijn  €325 per participatie (zonnepaneel). U kunt  participaties kopen naar daadwerkelijke verbruik. Een gemiddeld huishouden gebruikt de energie van 8-10 zonnepanelen. Zie voor nadere informatie het web.

Energiecoaches 

Maak een afspraak voor een (gratis) gesprek met een energiecoach bij u thuis om de mogelijkheden voor energiebesparing in uw woning te bespreken.

 

 

 

 

 

Straatgesprek 

Woont u in een buurt met veel dezelfde huizen dan kunt u natuurlijk ook een gesprek met meerdere mensen of zelfs de hele straat organiseren.