Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Subsidies voor particulieren

Hier verzamelen we subsidiemogelijkheden voor particulieren.
Help ons mee om deze lijst te maken!

ISDE Particulieren 

(investeringssubsidie duurzame energie). Subsidie voor de aanschaf van warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels. Uw huis verwarmen tegen lagere kosten en in Nederland de uitstoot van CO2 verminderen? Particulieren met een Burgerservicenummer (BSN) en buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland kunnen ISDE subsidie aanvragen. U krijgt een deel van uw investeringskosten terug na aanschaf van 1 of meer warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels. Zie subsidieregeling 

 

Verenigingen van eigenaren

Gaat u als Verenigingen van Eigenaren (VvE) voor uw gebouw en appartement(en) maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. VvE’s kunnen nog gebruik maken van de regeling tot en met 2019. Zie subsidieregeling (alleen nog voor VVE)

 

BTW teruggave Zonnepanelen

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Zie btw terugvragen.

 

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een regeling, waarbij huiseigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, hoogrendementsbeglazing en zonnepanelen. U vindt alle maatregelen die in aanmerking komen voor de lening op www.energiebespaarlening.nl.