Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Collectieve energieopwekking 

Geen zonnepanelen op uw eigen dak? 
Samen met uw dorpsgenoten investeren in lokaal opgewekte 100% groene stroom, lagere CO2-uitstoot en minder gebruik fossiele brandstoffen? 

Participaties te koop

Participeer mee in het collectieve zonneproject Klaas Toxopeus,  We hebben 120 participaties te koop. Beschikbaar voor de postcodes 1241, 1243, 1244, 1394, 1231! Zowel voor huurders als woning-eigenaren. 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Download de informatiebrochure en de overeenkomst

U kunt participaties kopen in het collectieve zonneproject Klaas Toxopeus voor € 325 per participatie. U mag maximaal investeren tot uw eigen energieverbruik en maximaal 10.000 kWh. Een gemiddeld huishouden verbruikt zo'n 2800 kWh en koopt 8-10 participaties. Naast de inleg zijn geen kosten verbonden aan participatie.

Stappen naar participatie

  1. Meldt u dan aan als lid van de coöperatie via de machtiging (€ 12 per jaar).
  2. Lees de uitgebreide informatiebrochure.
  3. Wilt u participeren vul dan de overeenkomst in en stuur deze naar de energiecoöperatie. Participatie geldt op volgorde van binnenkomst van de overeenkomsten
  4. De overeenkomst is voor maximaal uw eigen verbruik. Graag ontvangen we van u een indicatie van uw jaarlijkse verbruik en de naam van uw energieleverancier. Check bij uw energieleverancier of deze de postcoderoosregeling ondersteunt. Niet iedere energieleverancier ondersteunt de postcoderegeling. 
  5. om | nieuwe energie koopt de stroom in die wij collectief opwekken. om | nieuwe energie staat bekend als de groenste energieleverancier van Nederland, levert 100% groene stroom en is een organisatie zonder winstoogmerk. Daarom nodigen we al onze leden en bewoners van Wijdemeren uit om het cirkeltje rond te maken en zelf ook lid te worden van om | nieuwe energie als duurzaamste leverancier. 
  6. U ontvangt een bevestiging van de overeenkomst en een verzoek tot betaling. De overeenkomst is pas na betaling van de participaties definitief.
  7. Zijn de participaties op. Dan komt u op een wachtlijst en kunt u participeren in ons volgende postcoderoosproject voor collectieve opwekking. Het kan zijn dat de voorwaarden per project iets afwijken. 

Postcoderoosregeling

Via de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel de postcoderoosregeling genoemd, komen leden van coöperaties en verenigingen van eigenaren in aanmerking voor een korting op de energiebelasting. Deze regeling geldt voor kleinverbruikers die samen eigenaar zijn van een productie-installatie en die in de zogenaamde postcoderoos (het postcodegebied) van deze productie-installatie wonen.

Deelnemers in een postcoderoosproject hebben recht op een verlaging van het tarief van de energiebelasting tot nihil op de persoonlijke energierekening, tot een maximum van het eigen verbruik en maximaal 10.000 kWh per jaar. Leden hebben met deze regeling lagere kosten en de coöperatie heeft inkomsten van de verkochte stroom voor beheer en onderhoud van de installatie.

Uw participatie is voor 15 jaar. Als participant via de postcoderoosregeling ontvangt u een jaarlijkse korting op uw energiebelasting (in 2019 ± 11,934 cent per kWh). Met deze jaarlijkse korting verdient u in ongeveer 10 jaar uw investering terug. De rest is winst. 

U houdt uw huidige maandelijkse energiekosten. De korting op de energiebelasting wordt jaarlijks afgerekend met uw energieleverancier. 

Een rekensommetje

Als we uitgaan van een geschatte jaaropbrengst van 260 kWh per participatie en een energiebelasting van 11,934 cent per kWh (belasting 2019), dan geeft dat een jaarlijkse belastingkorting van € 31,03 per participatie. 

Bij een prijs van € 325 per participatie heeft u in ongeveer 10 jaar uw investering er uit. 

We gaan op dit moment uit van een gangbaar vermogen per zonnepaneel van 305 Wp. De opbrengst hangt af van ligging, omgeving en weersomstandigheden.

In de loop van de jaren neemt het vermogen iets af. We rekenen op dit moment op een gemiddelde jaaropbrengst van 260 kWh per participatie. 

 

Onze energieleverancier

De energie van de zonne-installaties wordt ingekocht door coöperatie  om | nieuwe energie

om | nieuwe energie is een collectief waar wij als energiecoöperatie inmiddels lid van zijn geworden. om | staat bekend als de groenste energieleverancier van Nederland en levert 100% groene stroom en gas.  om | is een organisatie zonder winstoogmerk. 
om | koopt de lokale stroom in die wij collectief opwekken.

Daarom nodigen we al onze leden en bewoners van Wijdemeren uit om het cirkeltje rond te maken en zelf ook lid te worden van om | nieuwe energie als duurzaamste leverancier. 

Via deze link kunt u zich direct aanmelden als lid

Wijdemeren Weekblad