Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Energiecoaches

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of vrijwillige professional, die beschikbaar is voor (gratis) gesprekken met bewoners over de mogelijkheden voor energiebesparing aan de woning. Alle bewoners van Wijdemeren kunnen een gesprek aanvragen met een energiecoach. Wel vragen we om ons te steunen door lid te worden van de energiecoöperatie. Dit lidmaatschap kost € 1,00 per maand. U kunt uw lidmaatschap bevestigen door de machtiging in sturen. 

U kunt ook tijdens de dorpsavonden intekenen op een persoonlijk gesprek met een energiecoach.  Woont u in een buurt met veel dezelfde huizen dan kunt u natuurlijk ook een gesprek met meerdere mensen organiseren.

Vul voor het energiecoachgesprek vast
de checklist eigen woning in! Attentie: (voor invullen eerst opslaan op de eigen computer)

De checklist en de machtiging kunt u retour mailen via info@energiecooperatiewijdemeren.nl

Aanvraag gesprek energiecoach

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

 Het gesprek

  • De energiecoach zal u als geïnteresseerde bewoner van Wijdemeren en deelnemer aan de Energie Coöperatie Wijdemeren, thuis bezoeken om samen met u de woning te schouwen op de huidige staat en energiegebruik.

  • Samen met u bekijkt de energiecoach diverse mogelijkheden om tot een reductie van uw energiegebruik te komen door na te gaan welke energievreters hier op van invloed kunnen zijn.

  • Ook worden diverse mogelijkheden van structurele besparingen met u door genomen.

  • Daarbij kijken we ook naar uw persoonlijke voorkeuren en uw mogelijkheden, bijvoorbeeld om zelf energie op te wekken.

  • Is uw woning niet echt geschikt voor eigen energieopwekking dan zal de energiecoach de mogelijkheden bespreken om deel te nemen aan collectieve opwekking.

  • De energiecoach zal afhankelijk van de uitkomsten in uw persoonlijke situatie een kort verslag maken dat u kunt gebruiken om uw volgende stap te nemen.

  • De energiecoach geeft enkel aan welke maatregelen u kunt nemen maar zal u wel op het goede spoor zetten en wijzen op volgende stappen die voor u mogelijk zijn.

  • Het korte verslag dat uw energiecoach zal maken van het bezoek kunt u ook gebruiken ter ondersteuning bij bijvoorbeeld het inhuren van een energieadviseur of het aanvragen van een offerte.

  • Het gesprek met uw energiecoach kan u helpen de volgende stap te zetten naar een beter energie milieu.

Zelf energiecoach worden? 

Als ervaringsdeskundige of vrijwillige professional kunt u ook zelf energiecoach worden. Samen met Cooperatie Hoom, een landelijke ondersteuningsorganisatie voor de energiebesparing organiseren wij vanuit Energie Verbonden in het Gooi een gratis training (theorie en praktijk) voor alle energiecoaches in het Gooi. 

                             

                             Zie het basistrainingsboek van Hoom voor energiecoaches.                                            Samengesteld door Robert Tersmette van de landelijke coöperatie                              Hoom.

 

 

           Zie ook het 'weetjesboek' voor de energiecoach
           verzameld door Erik de Lange uit Hilversum.

 

 

                      
                       

                       Zie het infoblad over spouwmuurisolatie en offertes.