Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Aanvraag gesprek energiecoach

Een energiecoach is een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of een vrijwillige professional, beschikbaar voor gesprekken met bewoners over de mogelijkheden van energiebesparing aan de woning.

Als lid van de energiecoöperatie kunt u een gratis gesprek aanvragen.  Veel dezelfde huizen in uw buurt? U kunt natuurlijk ook een gesprek met meerdere mensen aanvragen. Zie ook straatgesprekken

De energiecoach bespreekt de energiestaat van uw huis aan de hand van de checklist eigen woning! Fijn als u de basis vast invult. Attentie: voor invullen eerst opslaan op uw eigen computer.

Aanvraag quickwarmtescan

Warmtefoto's of warmtescans van uw gevel of uw dak laten zien waar de warmte weglekt uit uw huis. Een eerste indruk van onnodig energieverlies in een huis.

Naast een energiecoachgesprek kunt u als lid van de coöperatie ook een quickwarmtescan laten maken en de energielekken in uw huis opsporen. De kosten van een quickwarmtescan zijn €25. 

In verband met het benodigde temperatuurverschil tussen binnen en buiten zijn warmtescans alleen mogelijk tussen november en februari/maart.  

 Het gesprek

  • De energiecoach zal u als geïnteresseerde bewoner van Wijdemeren en deelnemer aan de Energie Coöperatie Wijdemeren, thuis bezoeken om samen met u de woning te schouwen op de huidige staat en energiegebruik.

  • Samen met u bekijkt de energiecoach diverse mogelijkheden om tot een reductie van uw energiegebruik te komen door na te gaan welke energievreters hier op van invloed kunnen zijn.

  • Ook worden diverse mogelijkheden van structurele besparingen met u door genomen.

  • Daarbij kijken we ook naar uw persoonlijke voorkeuren en uw mogelijkheden, bijvoorbeeld om zelf energie op te wekken.

  • Is uw woning niet echt geschikt voor eigen energieopwekking dan zal de energiecoach de mogelijkheden bespreken om deel te nemen aan collectieve opwekking.

  • De energiecoach zal afhankelijk van de uitkomsten in uw persoonlijke situatie een kort verslag maken dat u kunt gebruiken om uw volgende stap te nemen.

  • De energiecoach geeft enkel aan welke maatregelen u kunt nemen maar zal u wel op het goede spoor zetten en wijzen op volgende stappen die voor u mogelijk zijn.

  • Het korte verslag dat uw energiecoach zal maken van het bezoek kunt u ook gebruiken ter ondersteuning bij bijvoorbeeld het inhuren van een energieadviseur of het aanvragen van een offerte.

  • Het gesprek met uw energiecoach kan u helpen de volgende stap te zetten naar een beter energie milieu.

  • Zie ook achtergrondinformatie energiebesparing, subsidies, voorbeelden en collectieve inkoop 

U kunt zich aanmelden voor een energiecoachgesprek via bijgaand aanmeldformulier.

Voorwaarde is lidmaatschap van de energiecoöperatie. Het lidmaatschap is € 1,00 per maand, bevestigen via machtiging naar info@ECWijdemeren.nl 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Zelf energiecoach worden? 

Als ervaringsdeskundige of vrijwillige professional kunt u ook zelf energiecoach worden. Samen met Cooperatie Hoom, een landelijke ondersteuningsorganisatie voor de energiebesparing organiseren wij vanuit Energie Verbonden, het samenwerkingsverband van energiecoöperaties in het Gooi een gratis training (theorie en praktijk) voor alle energiecoaches in het Gooi. 

                  

Ter inspiratie

Basistrainingsboek van Hoom voor energiecoaches. Samengesteld door Robert Tersmette van de landelijke coöperatie Hoom

Weetjesboek voor de energiecoach samengesteld door Erik de Lange uit Hilversum.